sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Tiistai 14.14.08

No niin. Nyt olisi vihdoinkin aika kertoa viime tiistaisesta mukavasta päivästä. Voi sitten aloittaa uuden viikon puhtaalta pöydältä. :)

Ohjelmassa olis siis Erottaja shoppailua ilman ostoksia, Design mus
eo ja elokuvaa Engelissä. Kyseessä oli ensimmäinen päivä pitkään aikaan, kun ehdittiin Vilman kanssa tehdä oikeasti jotain.

Kävin Design forumilla ensimmäistä kertaa pitkäaikaisista aikeista huolimatta. Tämän hetkiset näyttelyt eivät kauheasti vakuuttaneet, mutta samassa yhteydessä oleva Design forum shop sai minyt intoutumaan. Koko paikka pursuili kaikkea kivaa Lumi accesoriesin laukuista Seccon mangneetteihin. Tässä joku päivä aion käydä tutustumassa todella mielenkiintoiseen kirjatarjontaan paremmalla ajalla. Hyllystä löytyi paljon mm. inspiroivia valokuva ja design kirjoja. Aion haastaa itseni ostamaan kaikki joululahjani sieltä. Varmasti saa antaa yksilöllisiä lahjoja ja samalla tukea monia suomalaisia tekijöitä. Koko kaupan ydin onkin siinä, että tuotteet ovat varmasti suomalaisia, eikä mitään massatuotantoa. Hyvä tilaisuus pienille suurille taitureille loistaa. (Kuvassa muuten uuden My o My-liikkeen pienimuotoista piilomainontaa. Valitettavasti tuohon aikaan paikka oli jo kiinni. Pienellä kurkkimisella sai kyllä selville, että kauppa on täynnä kaikkea kivaa.)

Käytiin myös tiirailemassa uutta Rehab-liikettä. Vaikka liikkeen tyyli ei näin ulkoisesti vaikutakaan omaltani, löytyy ikkunasta monta merkkiä jotka herättävät mielenkiintoa. Koska avajaiset sitten jäivät väliin, täytyy suunnata nokka Erottajalle lähiaikoina. Tiistaina ei sisälle ehditty.

Vierestä löytyy yksi ehdoton suosikkini. Urban A:n Erottajan putiikissa en ole aikaisemmin käynyt. Ainoastaan Isossa omenassa... Koko kauppa pursuilee ostettavaa. Tiistaina matkaan olisi lähtenyt (palkka tuli vasta seuraavana päivänä :/) ihanat mansikka-korvikset, niiiin nätti kaulakoru, kukkaruukkuja, sukkahousut ja vaatteita en viitsinyt edes katsoa. Ja kuinka vaaleanpunainen "Travel laundry-bag" voikaan parantaa mielentilaa niin huomattavasti. 12 euron pussukka on otettava mukaan seuraavalle reissulle. Se saa varmasti likapyykin tuoksumaan hyvälle.

Koska oli pakko päästä lepuuttamaan jalkoja noiden 12 sentin korkojen vuoksi, löydettiin kotoisa Bar Esplanadi (tai joku sellainen). Kassaneiti soitti siinä samalla levyjä, sisustuksena oli punaista ja sinistä seinää, bänditarroja, alumiinilamppuja ja silti paikka oli yhtäaikaa tyylikäs. Käykää itse katsomassa. En osaa selittää. :) Siinä hurmiossa päätin kahvin sijaan juoda viiniä. Paikka ei muuten ole edes kallis sijainnistaan huolimatta. Iso kahvi+12cl hyvää viiniä=5,9€

Jos et ole koskaa katsonut elokuvaa kino Engelissä, olisi jo korkein aika. Cinema Mondon elokuvat ovat suurimmaksi osaksi hyviä, eikä missään Finnkinon teatterissa saa sellaista fiilistä elokuvan katsomisesta. Pieni teatteri ei koskaan ole tupaten täynnä ja luulen että elokuvat näytetään vanhalta kunnon kaitafilmiltä. Ainakin luulen kuulevani kun nauha rätisee.

Tällä kertaa kävimme katsomassa Leijapoikaa. Olin nähnyt kyseisen jo kerran aiemminkin, mutta sen verran lähtemättömän vaikutuksen elokuva minuun teki, että toinen katselukerta oli tervetullut. Elokuva on sekä surullinen, tuskainen ja opettava, mutta ennen kaikkea koskettava ja liikuttava. Tarina kertoo kahdesta Kabulilaisesta pojasta, ylimmästä ystävästä jotka ovat toisilleen kuin veljiä. Kurjien tapahtumien myötä poikien välille kasvaa kuilu ja lopulta sota repii Amirin ja Hassanin eroon toisistaan. Poikien kasvettua aikuisiksi maailma on ehtinyt muuttua paljon. Amir palaa Amerikasta 20 vuoden jälkeen hajalle revittyyn Afganistaniin. Alkaa vaikea matka sovintoon salaisuuksien ja riskien kohtaamisen kautta. Elokuva on koskettava tarina ystävyydestä, kammottavista virheistä ja ennen kaikkea rakkauden merkityksestä. Elokuvan katsominen kuivin silmin on lähes mahdotonta. Lopputekstien aikaan teki mieli nyyhkyttää ääneen. Elokuva perustuu samannimiseen Khaled Hossainin kirjaan.

hame:uff // takki:kirppis // kengät:Topshop // neuletakki:vero moda // laukku:Sisley // sifonkipaita: h&m trend // korut:pieces

ps.kyllä huomaa, että oma kamerani on ollut varikolla kun näitä kuvia on otettu. ;)

3 kommenttia:

lauradelille kirjoitti...

sisleylla on kyllä mahtavia laukkuja.
+ ihana niittirannekoru.

niin mikä toi rehab-kauppa oikein on? mitä ne myy?

p.s sulle on ylläri blogissani! :)

cherries and coconuts kirjoitti...

tuo rehab on taas uusi liike helsingissä, joka on pyrkinyt tuomaan suomeen uusia erilaisia ja laadukkaampia merkkejä. koska en liikkeessä ole vielä käynyt, en tiedä sen linjaa, mutta aika rockilta ja mustanpuhuvalta vaikuttaa. tuossa toisessa kuvassa näkyy näyteikkunaan painettuna kaupan valikoimaa. mm. betsey johnssonin mekkoja, brittiläisiä gina kenkiä ja lagerfeldiä ja tom fordiakin näyttäisi löytyvän. koska suomessa ei juurikaan ole muotitalojen ja suunnittelijoiden omia liikkeitä, on suomeen tupsahdellut jo useampi kyseisenlainen. :)

anni kirjoitti...

hei! nyt kyllä meiränkin pitää pitää tämmöinen tyttöpäivä ja suunnata tonne erottajalle :) rupes himottaan!
Ja ihania kuvia taas teistä <3