maanantai 20. lokakuuta 2008

SCRAPBOOKING

Tänään sain aikaiseksi aloittaa suuren urakan, josta olen haaveillut tovin. Rakastan lehtiä ja niiden leikkelemistä. Yhteen kansioon olen tehnyt leikekirjaa sisustusjutuista, toiseen olen leikellyt ihania reseptejä sieltä täältä, ja eilen ostin A3 kokoisen luonnoskirjan vanhojen Trendieni uudelleen arkistoimista vasten.

Alan pikkuhiljaa hukkua aikakauslehtiini. Pinoja on korissa jos toisessa, pöydillä, laatikoissa, hyllyillä. En kuitenkaan voi heittää niitä kiertoon, koska niiden kansien välissä on niin paljon tekstiä ja kuvia, jotka haluan selata ja lukea uudelleen. Krisatomicilta sain kuitenkin loistavan aatteen leikata lehdistä kaiken tarpeellisen ja kauniin pois ja järjestää ne uudeksi, juuri itseäni inspiroivaksi, kirjaksi.

Trendi on lehti, jota olen lukenut kaikkein pisimpään, mutta nykyään aika lailla vain selailen sen läpi. En todellakaan ole valmis esimerkiksi silpomaan Vogueita, Ellejä, Dealereita (itsessään jo kaunis kuvakirja), enkä vielä uusinta ihastustani Damernas världiä. Trendit saavat siis nyt tehdä tilaa näille muille.

Aloitin urakan pinoamalla lehdet kasoihin vuosittain. Ainakin aluksi ajattelin vuotta 2005 vanhemmat lehdet heittää suoraan paperinkeräykseen. Jos innostukseni kantaa niin kauas, aion toki varmuuden vuoksi selailla nekin läpi. Toistaiseksi aion myös säilyttää tämän vuoden puolella ilmestyneet lehdet ehjinä. Saksien ja liiman hyökkäyksen kohteena ovat siis vuodet 2005-2007.

Kuten sanoin, uutena sijoituskohteena on mustakantinen jätti-luonnoskirja. Askartelukaupasta kävin hakemassa sekä liimakynän, että ohutta kaksipuolista teippiä. Molemmat ovat yleisesti käytettyjä leikekirjojen kasaamisessa. Näin ohut paperi ei kastu liimasta ja paksummat paperit pysyvät hyvin teipillä. Superkiinnittävää teippiä löytyy myös, jos haluaa koristella sivunsa esim. ruseteilla tai napeilla. ;) (Selasin kirjakaupassa leikekirjan tekoa ohjeistavaa kirjaa, ja mallit olivat sellaisiakin sekamelskoja, että pää tulisi kipeäksi sellaista tehdessä.)

Urakka on siis nyt vasta aloitettu. Minut tuntien valmistumisessa kestää äärimmäisen kauan, tai sitten mikään ei valmistu koskaan. Alkuinnostukseni kun hipuu nopeasti. Mutta katsotaan kuinka nyt käy. Yritän kuvitella, miten mukava valmista kirjaa on selailla. Ja miettikää mitä perintöä tulevalle jälkikasvulle!

4 kommenttia:

Vadelma kirjoitti...

Mäki rakastan leikellä lehtiä. Toi on muuten aika hyvä idea, mutta mulla joku artikkeli tai juttu saattaa muuttuu kiinnostavaks vasta ajan myötä ja on ikävä juttu, jos en oo sitä älynny ottaa talteen. :)

kullanmuru kirjoitti...

Tuo on muuten hyvä idea! Koska minullakin näitä lehtiä on ihan joka paikassa :P

anni kirjoitti...

ihanaa kun sä aattelet jo jälkikasvua ;) hihii.. mutta mun pitää tehdä nyt tuo ihan sama! ELI OTAMMEKO muruseni nyt tälle projektille pari iltaa tälle vkolle.. ja eikun röihin!

ps. kankaita toin lisempää kotua eli se ompelukone ;)

cherries and coconuts kirjoitti...

vadelma: sen riskin tässä hommassa kyllä ottaa :)

anni: kyllä. pakko varata oikein kalenterista aikaa kyseiselle hommalle, koska muuten se ei etene yhtään! näin on taas päässyt käymään.... :))