sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

laukku, a bag, en väska

En todellakaan ole laukkufriikki. Vain kerran vuodessa haltioidun laukusta, enkä koskaan osta ihastuksiani, koska ne maksaa aina vähintään 1000€. Kirppareilta olen löytänyt suurimman osan laukuistani, koska ne on aina edes vähän erilaisia. Muutoin ostan yleensä laukun vain tarpeeseen. Silloin oikeanlaisen löytäminen on todella vaikeaa, koska en halua mitään kassia, vaan kauniin asusteen. Siksi vannon kenkien nimeen-täydellisiä, ihania, asunkaunistajia löytyy kaupoista aina.

Vaatehuoneestani löytyy kuitenkin ihan tarpeeksi laukkuja, koska mitään en ole heittänyt pois. Ehkä kaikkia ostoksia pitäisi harkita yhtä tarkkaan. Koska suosin tietämättäni ääripäitä, on suurin osa laukuistani joko pikki riikkisiä tai isoja monttuja. Ainoastaan töihin mennessäni laukkuni on täynnä, muulloin siellä on vain huulipuna, kännykkä, kukkaro ja käsirasva. Avaimet ja bussikortinkin pidän aina taskussa. Baariin mennessä jätän kukkaronkin kotiin ja kortit lojuu laukussani irrallaan. Ja kyllä, kerran ajokortti sitten putosi ja katosi.

Kuvassa olevan mustan nahkalaukun ostin viime keväänä Hietsun kirpparilta mummolta, joka kertoi käyttäneensä sitä nuorena. Laukku ei kuole koskaan, sillä vieläkään siinä ei ole mitään vanhenemisen merkkejä. Jos se on tähänkin asti säilynyt kolhuitta, en edes minä onnistu sitä vahingoittamaan. Oikeastaan se on viiden euron aarre ostosteni seassa. Myöskin se on ainut musta nahkalaukku, jonka omistan.

Vihreä pikkulaukku on UFFilta ja käytän sitä kesäisin vyölaukkuna. Muuten se on hankala, koska olkahihna on niin lyhyt. Tykkään hirveästi tuosta väristä, joka on vähän murrettu kirkkaan vihreä.

Clutch ja hopeinen pikkulaukku on h&m:ltä, mistä syystä niillä ei ole mitään tarinaa. Tosin en edes muista, koska hopeisen laukun ostin-siitä on niin paljon aikaa. Silti tykkään siitä ja ketjuolkaimesta kamalan paljon. Tuo clutch muuten haukkaa yllättävän paljon tavaraa kerralla ja pysyy tanssiessakin hyvin kainalossa. Loisto piristys kaikille yksivärisille vaatteilleni.

Ja sitten tuo ihana marjapuuron violetti paljettilaukku löytyi Sisleyltä niin hyvin alennettuun hintaan, ettei sitä olisi voinut kauppaan jättää.
Tuon kukkalaukun tarinan jo tiedättekin, mutta se on siis kirpparilöytö, joka oli pakko saada, koska se muistuttaa niin paljon ensimmäistä koulureppuani. Tällä hetkellä se on yksi käytetyimpiä laukkujani. Varsinainen tilaihme, jonne ei tavarat huku!

Tuo toinen säkki on uusin laukkuni, ja ostin sen koska oli pakko saada toinenkin iso laukku, jota voin käyttää töihin mennessä. Tuo kukallinen kun ei sovi ihan kaikkien vaatteiden kanssa. Tämän laukun ostin Zarasta siksi, että väri oli tosi kiva ja sopii hyvin mustan, valkoisen ja harmaan kanssa. Lisäksi se on kiva säkki ja olkaimen saa irti. Aion väsätä siihen jotain kivaa. Sivussa on myös ylimääräiset metallilenksut, joihin ripustan eri kokoisia hopeisia ketjuja. Kunhan ehdin.

Pronssinen pikkulaukku on luottokamaa H&Mltä. Kuten huomaa, vähän se on kulunut, mutta ei haittaa. Paremmalta vaan näyttää. Ja vitsit että tuo väri käy hyvin kaiken kanssa olematta tylsä.

Viimeinen pikkulaukku on Mangosta ale-ostos. Paljastan ostaneeni sen siksi, että siitä tuli mieleen Carrie B. (:D) Ja tästäkin on aikaa. Ketjun saa tästä irti, jolloin se on kuin Fendin kotelo (jota Carrie käytti elokuvassa). No joo, tykkään siitä ihan siksi että se on hieno.

Kuvista puuttuu tämä Sisleyn laukku, jota en toki ole hylännyt. Se on varikolla siksi, että sinne kaatui ED-energydrikkiä, ja nyt se haisee ihan kuselle. Pesen sen kunhan ehdin ja muistan. (aaagghh, miksi olen näin saamaton!!??)

Ei kommentteja: