tiistai 17. maaliskuuta 2009

ajankohtaista

1 Green dress
Siitä on jo tovi, kun Elina Järnefeltin ja Jani Toivosen Green dress avattiin Laivurinkadulle. Vaikka kyseessä on ehkä mielettömin juttu mitä Helsinkiin on vähään aikaan ilmestynyt, olen itse tutustunut liikkeeseen vasta netin kautta ja näyteikkunan läpi. Kuva kertoo taas enemmän kuin tuhat sanaa. Jo pelkästään tuo raidallinen lattia tekee liikkeestä kutsuvan. Lattia on kuitenkin vain rekvisiittaa, kun kyseessä on tila josta saa vuokralle luksusveskoja, kohtuu hintaan menneiden sesonkien merkkivaatteita, omistajien omaa kierrätykseen perustuvaa Custome couture mallistoa, Afgaaninaisille oikeuksia tuovia huiveja ja uusia ekomerkkejä joista ei Suomessa ole ennen kuultu. Lisäksi sinne voi kiikuttaa kaapistaan päänsärkyä aiheuttavat vaatteensa ja saada ne tuunattuina ja tyrmäävinä takaisin. Kerrassaan loistava liikeidea!

2 Lappi
Tästä mielikuvasta en pääse ennen kuin on kesä: kevät aurinko, kirkkaat hanget, kuuma kaakao ja koko päivä rinteessä. Töissä asiakkaiden lappi-kuvalla varustetut op-pankkikortitkin aiheuttavat epätoivoisen halun nousta ensimmäiseen Kittilään suuntaavaan koneeseen. Yksikin talvi ilman pohjoisenmatkaa on liikaa siihen tottuneelle. Sanomattakin selvää, että ensi talvea aletaan suunnitella ajoissa. Talviurheiluhimon aion sammuttaa jo tulevana viikonloppuna, kun suuntaamme kotikonnuille länsi-Suomeen. Sielläkin pääsee vielä hiihtelemään järvenjäälle ja kaakaot voi ottaa aina reppuun. Aurinkokin on jo tilattu paikalle.

3 Raku Ya
Kuten jo aiemmin mainitsin, meillä on pöytävaraus torstaille Helsingin parhaaseen japanilaiseen. Toivottavasti Raku Yassa sake virtaa, kun muuten näin rauhallistesti juhlitaan pikkusiskon synttäreitä. ;) Tiesin jo etukäteen, että sisustus näyttää seesteiseltä ja japanilaisen tyylikkäältä, mutta ruokalistan nähtyäni olen äärimmäisen vakuuttunut. En usko itse ruokailun kääntävän ajatuksiani toiseen suuntaan.
Samalla pakko mainostaa Viisi tähteä-nettisivuja, mistä kuvakin on napattu. Kyseessä on nettisivusto, josta löytyy parhaat ravintola-arvostelut vain parhaista suomalaisista lähiruokaa ja kotimaisia raaka-aineita käyttävistä ravintoloista. Samoille sivuille on listattu parhaat baarit, ruokatrendit ja vuosittain valittavat Best of Finland- tuotteet.

4 Filippa K - Ease
Viikon takainen vierailuni Filippa K:n liikkeessä muutti ajatukseni kesäpukeutumisesta. En tahdokkaan viettää koko lämmintä kautta vain farkkushortseissa, vaan trikoohaalarissa, väljissä hameissa, puuvillatopeissa ja harmaissa college-shortseissa. Olisi tehnyt mieli ostaa koko Ease-mallisto kerralla mukaan, mutta kun ei ole rahaa, niin nyt ärsyttää.

5 All star

Chuck Taylorin All starit ovat nyt hankintalistan nro 1. H&M:n valkoiset kangastossut ovat jo osoittaneet, etteivät nämäkään jää kuluttamatta puhki. Olen tähän asti vielä totuttautunut ajatukseen, että ostaisin Converset. En yleensä osta mitään, mitä miljoona muutakin on jo ostanut, mutta eiköhän nämä tossut ole jo löytänyt tiensä sellaisen buumi-tuotteen maineesta ulos. Vielä täytyisi päättää, ostanko nahkaiset mustat tai valkoiset, vaiko turkoosit canvas-tossut ensin. Uskon nimittäin, ettei toisetkaan jää kauppaan.

kuvat: green dress, viisi tähteä, Filippa K ja lumihanget ja converset on googletettu jostain

3 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

jeejeejee oot taas ryhdistäynyt kirjottelussa. ja vielä isompi jee et elämä alkaa ja Helsinki kutsuu. Ens viikolla voitais tehdä alustavat yo-puvun etsintä kierrokset? :D

pikkusisko kirjoitti...

miks tohon tuli johanna?! :D

viivi kirjoitti...

:DDD ei mitään hajua. luin sitä aluksi vähän hämmästyneenä, kunnes tajusin että se olit sinä. kevät inspiroi kirjoittamaan. taskut on täynnä ideoita.

niin ja oon jo vähän suunnitellut sitä puvun ettimistä.... see you tonight!