perjantai 9. tammikuuta 2009

at the beach

Aloitan rannoista, koska meri ja hiekkaranta kuuluvat aika oleellisena osana etelänmatkoihin. Phuketin yksi parhaista puolista oli se, että vartin ajomatkan päässä oli monta erilaista rantaa. Meidän hotelli oli Karonilla ja tuktukilla pääsi helposti viereisille hiljaisemmille rannoille Katalle ja Nai Harnille. Veneellä olisi myös päässyt muulta liikenteeltä piilossa olevalle Freedombeachille. Aika vain meidän kohdalla loppui kesken. Venematkasta olisi myös kiskottu törkyhinta.

Leppoisaa rantafiilistä välittämässä oli sympaattisia telttakatoksen alla parilla pöydällä varustettuja "kioskeja". Tuoreita hedelmiä, virvoitusjuomia, huurteista olutta, plendattuja hedelmäjuomia, sandwichejä...

Ihan oikeasti heräsin puolina aamuista seitsemältä aamulenkille. Enkä ollut yksin. Vesirajassa kiemurteli yksi jos toinenkin juoksureitti. Ja kun aurinko nousi niin suunnattiin heti hotellille suihkuun ja aamupalalle. Muuten ei olisi enää saanut happea.

Jos ei kuvista välity, niin paikan päällä oli KUUMA. Ilman tuulta joutui haukkomaan henkeä ja lähinnä lukea lehtiä varjon alla. Etenkin noilla pienillä rannoilla seisova ilma meinasi pilata ruskean ihon metsästyksen. Vesi oli myös lämmintä, ei kovin vilvoittavaa. Rannat oli kuitenkin hitaastisyveneviä, joten vedessä oli ihana lillua. Ja ihan silmiä häikäisi se turkoosi väri. Nyt kun taas palelen sisällä ja ulkona, on tuskallista muistella minkälaista oli noilla rannoilla.

Ei kommentteja: