perjantai 13. helmikuuta 2009

intialaista pikaruokaa

Tortillat on meillä perinteisiä kun syödään porukalla kavereiden kanssa vaikka viikonloppuna. Niihin vaan alkaa jo kyllästyä. Parempi vaihtoehto niille on täytetyt naanleivät. Sitäpaitsi intialainen ruoka on niiiin hyvää. Tämän ruuan laittamiseen menee yhtä kauan kuin mitä uunin lämpenemiseen ja kanan kypsentämiseen.

Sekoitetaan vaan mangochutnieta maustamattomaan jogurttiin, paistetaan kanasuikaleet ja huuhdellaan jäävuorisalaatti. Pilkotut sipuli, paprika ja porkkana pannulle makean chilikastikkeen, pippurin ja suolan kanssa, valmiit naanleivät uuniin paketin ohjeen mukaan( en vielä kertaakaan oo jaksanut itse leipoa) ja ruoka on kutakuinkin valmis.

Leivät täytetään samalla mentaliteetilla kuin tortillatkin, eli mistä kukakin tykkää ja mitä tahansa jos vain tykkää.
Nyt on hyvä viikko takana, koska aamuvuorot jättää aikaa muullekin. Voin henkisesti paremmin jos päivillä on joku rytmi. Jos en esimerkiksi ehdi laittaa ruokaa ja liikkua, on sellainen saamaton olo. Tällä viikolla oon joka päivä ehtinyt tehdä molempia ja lisäksi purkaa anopin tänne kerryttämää lehtipinoa, käydä elokuvissa, askarrella siskolle naamiaisasua ja siivouspäiväkin tuli pidettyä. Nyt en oikein tiedä alkaisinko leipoa sämpylöitä vai kaventaa farkkuja. Toisaalta lähden iltapäivällä kirppareille ja kaupungille kaverin kanssa, ja haluaisin ehdottomasti ne housut jalkaan. Will see, aikaa on! :)

1 kommentti:

kullanmuru kirjoitti...

Tuo kuulosti ja näytti kieltämättä todella hyvältä! Onneksi kävimme juuri syömässä nepalilaisessa, niin ei jää hirveää himoa siihen :D Ja Naan leipä valmistetaan siinä tandooripannussa, että kyllä sitä voi kait itsekkin valmistaa, muttei ihan samaa tule ilman sitä :)