keskiviikko 26. marraskuuta 2008

suomalaista suomalaisilta

New arrivals oli viime kesästä syksyyn Design Forumilla ollut esittely ja huomionosoitus tämän päivän suomalais suunnittelijoille. Näyttely nosti esiin suomalaisen tekstiiliteollisuuden historian ja kivikkoisen tien tämän päivän muodin pariin. Tuotantomäärät ovat sota-ajoilta romahtaneet, mutta yksilöityneet ja personalisoituneet sitäkin enemmän. Vaikka niin aina tehdäänkin, on turha verrata ruotsalaisiin menestystä polkeviin brändeihin. Lähtökohdat, tavoitteet ja puitteet ovat kauempana toisistaan kuin Itämeri välissä antaa uskoa.

Nyt ostin Design Forum shopista vaivaisella viidellä eurolla kyseisen näyttelyn pohjana toimineen opuksen. Paksu se ei ole, mutta sitä tutkiessa vierähtää useampikin tunti.
Kaikki esiteltävät suunittelijat ovat täyttäneet kyselylomakkeita, joista kirjan takaa löytyy kopiot. Sisältää varmasti tietoa, jota et ennemmin tiennyt.Samu-Jussi Koskea ja tämän luomisympäristöä.
Daniel Palillo.

Jokainen suunittelija oli myöskin koonnut esittelysivuilleen laatikollisen itseään inspiroivia ja mallistoihin liittyviä asioita. Tässä Paolan maailmaa.

Lisäksi mukana oli haastatteluja, kuvia mallistoista ja niiden luonnoksista sekä urkkimista työtiloihin. Kansien väliin oli yllä olevien lisäksi päässyt mm. Minna Parikka, Hanna Saren, RinneNiinikoski, Laitiset ja Jarno Viitala.

Ei kommentteja: